Thursday, 2 September 2010

Sepi

Orang semakin tiada di Setiu ini. I mean, orang luar Setiu mula balik kampung untuk beraya. Rakan-rakan mula beransur pergi buat sementara.

Walaupun orang mula tiada, namun burung masih berkicauan di sebelah 'rumah sewa' ini. 24 jam sehari, seakan tidak berhenti mereka berkicau.

"Apa warna baju raya abang?"

"Abang tak suka baju Melayu."

"Apalah abang ni."

Amira, adik angkat saya. Saya pun mula lupa sejak bila dia menjadi adik angkat saya. Kami tidak pernah bersua muka, cuma berhubung di Internet sahaja.

Ketika mencoret ini, saya sedang melayan lagu 'How Can I Tell Her' dari Lobo. Lagu ini adalah lagu sedih. Ditambah pula suasana selepas hujan.

Saya mengenali band ini secara kebetulan saja. Ketika itu mungkin pada tahun 2004. Saya membeli cd koleksi mp3 dari kumpulan ini, padahal saya tidak tahu-menahu tentang mereka. Dalam erti kata lain, saya telah 'main tembak' sahaja.

Ia satu pelaburan yang tidak merugikan. Banyak lagu priceless dari album mereka. Namun koleksi itu telah hilang. saya perlu mendownloadnya jika saya mahu melayan semula.

Saya menukar lagu kepada band Korn pula. Cukuplah bersayu hati. Malas pula pergi ke bazar petang ini. Biasanya saya pergi dengan Amran. Namun saya menjangkakan dia telah pun membawa diri ke kampungnya. Dia tiada exam pada petang tadi.

Apakah perancangan saya malam ini? Dengan keadaan seorang diri di bilik, kekurangan orang sekeliling, mungkin saya patut menonton movie, dan juga mereply komen dari pekomen pada coretan terakhir lepas.

Okey, saya mahu pergi berak dan kencing serta bersiap diri ke bazar. Jam menunjukkan hampir pukul enam. Coretan kali ini mungkin lebih pendek dari biasa.

Sekian dahulu coretan.

Wallahualam.

No comments: